Bors de sfecla rosie

de Ina in Ciorbe, 10 Iul 2016 | 5587 vizualizari

 

Cu reteta asta mi-a facut pofta, mai pe iarna, Alice . Mi-am promis s-o incerc atunci, dar i-a venit randul mult mai tarziu... :)) 
Multumesc de pont, Alice! >:D< Ne-a mers la suflet!

 

INGREDIENTE

  • 0,5 kg sfecla rosie ( 4-5 sfecle medii )
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov mare
  • 2 cartofi
  • 100 g sunca ( slanina ) afumata
  • 4-5 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • bors de putina
  • leustean
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de sfecla rosie:

Am curatat si spalat morcovul, ceapa si cartofii .

Ceapa si morcovul le-am tocat  marunt si le-am calit in 4-5 linguri cu ulei, impreuna cu bucatile de ardei gras congelate  si bucati de sunca afumata. 

Am adaugat 2 litri  de apa fierbinte si am lasat sa fiarba la foc mic.

Am curatat sfecla si cartofii si le-am taiat in cubulete. O parte din sfecla am dat-o pe razatoarea cu ochiuri mari.  

Punem in oala cu legume fierte atat sfecla rasa cat si cubuletele de cartofi si sfecla , adaugam sare si piper si lasam in continuare la fiert. 

Cand cartofii si cubuletele de sfecla se patrund usor cu furculita acrim ciorba cu 1 litru de bors facut in casa si lasam totul sa mai dea 1-2 clocote.

Oprim focul, presaram leustean tocat marunt si servim cu multa pofta. 

 

TIPS-URI

1

Se poate prepara si fara afumatura , dar aceasta imprima ciorbei un gust si-o aroma aparte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mirela0911 1

11.07.2016, 19:45

Nu am mancat niciodata dar trebuie sa fie bun! Si ce culoare are!

Rocsi 1

11.07.2016, 19:46

Tu ai pus si sunculita, dar noi o facem fara, de post. Este tare buna!

miki_a 1

12.07.2016, 16:25

Prezent si eu! Toate borsurile de casa imi plc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Bors de sfecla rosie