Bors de varza

de marcela1979 in Ciorbe, 18 Apr 2013 | 3528 vizualizari

 

Este foarte bun

 

INGREDIENTE

  • 200 gr costita afumata
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1/4 telina radacina
  • 200 ml bors de casa
  • 100 gr pasta de rosii
  • 1 buc varza alba
  • 1/2 varza rosie
  • 1 legatura de marar
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de varza:

Intr-o oala se pune la fiert costita afumata. Se ia spuma ce se formeaza. Ceapa, morcovii, telina si ardeiul se spala, se curata si se taie cubulete. Varza alba si varza rosie se taie fideluta. Cand este costita pe jumatate fiarta se adauga ceapa, apoi morcovii, telina si ardeiul. Se lasa sa fiarba. Se adauga varza rosie si se lasa sa fiarba, apoi se adauga varza alba. Cand sunt toate fierte se adauga pasta de rosii. Se da un clocot, apoi se adauga sare si piper dupa gust si la final borsul fiert. Se presara marar verde si se mai lasa sa dea un clocot. Se opreste focul si se serveste cu ardei iute sau cu catei de usturoi daca va place. Mie imi place cu catei de usturoi.

TIPS-URI

1

Varza rosie se pune prima si se lasa sa fiarba un pic mai mult fiind mai tare

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de varza noua cu afumatura