Ciorba de legume

de Irina in Ciorbe, 6 Sep 2013 | 15809 vizualizari

 

Foarte buna si racoroasa vara!

 

INGREDIENTE

  • 1 telina mica
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 dovlecel
  • 2 rosii
  • orez integral
  • patrunjel
  • marar
  • apa
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume:

Nimic mai simplu de facut decat o ciorbita usoara de legume. Noi o mancam de obicei rece. 

Acum, ca scriu reteta, bag seama ca nu am poze cu toate ingredientele, dar se vad in poza finala... :)

Am curatat repejor legumele si le-am taiat.

Am pus apa in vasul Zepter, am adaugat legumele ( mai putin rosiile), am pornit focul si am acoperit cu capacul. 

Cand acul indicator a intrat in zona verde am oprit focul si am lasat vasul acoperit. Chiar daca unele legume se prepara mai repede decat celelalte, le-am pus odata la fiert. Morcovul a ramas usor crocant si asa bun la gust...

Dupa 10 minute de cand am stins focul, am adaugat si rosiile si am acoperit vasul din nou.

Intre timp am fiert orezul separat, o portie de orez la trei portii de apa. Am adaugat orezul, am sarat, am presarat verdeata tocata si ciorba e gata! 

 

TIPS-URI

1

daca doriti, puteti adauga la final si ulei

2

daca o preferati mai acra, adaugati putin bors

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorbita a la Moldova