Branza dulce din lapte de vaca

de Andra_Constantinescu in Aperitive / Garnituri, 25 Iun 2015 | 3613 vizualizari

 

Mi-era dor de branza dulce a copilariei. Am servit-o cu clatite si dulceata de capsuni. A fost de senzatie.

 

INGREDIENTE

  • 7 l lapte prins (batut);
  • sare grunjoasa (daca nu se foloseste imediat).
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branza dulce din lapte de vaca:

Oala cu laptele prins se pune la foc. Se amesteca incet cu o lingura de lemn, dar numai dupa ce laptele s-a incalzit bine. Se zdrobesc codrii de lapte usor.

Nu se lasa laptele sa ajunga la punctul de fierbere si sa inceapa sa faca spuma pentru ca altfel, codrii se vor destrama, branza va fi mai putina si pe deasupra va fi si inecacioasa.

Dupa ce este gata, se mai lasa in oala pana cand se racoreste, apoi se strecoara printr-o panza curata si se pune la scurs.

TIPS-URI

1

Daca este smantana pe deasupra laptelui, se indeparteaza pentru ca altfel o veti pierde, ea topindu-se si facandu-se zar.

2

Se poate folosi atat la deserturi, cat si la aperitive.

3

Se pastreaza cel mult doua zile la frigider. Daca nu o folositi in acest timp, se presara sare grunjoasa peste ea ca sa nu se acreasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branza dulce din lapte de vaca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

miki_a 1

27.06.2015, 12:49

In perioada asta asa o fac si eu! Laptele se prinde repede, smantana e cat se poate de buna si dulce, ce sa mai, sanatate curata!

Andra_Constantinescu 1

27.06.2015, 15:07

Andreea, Ela

MotanLaOale 1

27.06.2015, 17:47

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv briose cu ciuperci