Branzoaice trandafir

de Veronica22 in Prajituri, 10 Feb 2014 | 5111 vizualizari

 

Am avut foarte mult lapte pe care nu l-a mai vrut nimeni asa ca l-am facut branza dulce,buna si proaspata.
Am vazut la Violeta niste branzoaice tare aspectuoase,in forma de trandafir,asa ca m-am gandit ca ar fi grozave cu branzica proaspata facuta.Am pregatit aluat asemanator cu cel de cozonac .

 

INGREDIENTE

  • Aluat:(18 buc)
  • 1 kg de faina
  • 500 ml lapte cald
  • 200 gr zahar
  • 100ml ulei
  • 3 galbenusuri
  • coaja de la o lamaie coaja de la o portocala
  • 1 lingura esenta de lamaie
  • 20 gr drojdie proaspata
  • Umplutura:
  • 900 gr branza dulce
  • 300 gr zahar
  • 150 gr stafide
  • 1 lingura esenta de rom
  • 3 albusuri
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice trandafir:

Drojdia se lichefiaza cu o lingura de zahar.
Faina se pune intr-un vas,se adauga zaharul,coaja de lamaie si portocala,esenta,uleiul,galbenusurile,drojdia lichefiata si laptele.Se framanta aluatul care se lasa sa cresca.
Dupa ce a crescut se framanta din nou si se imparte in parti egale(portii pentru cate o branzoaica).eu am impartit aluatul in 18 bucati,dar cred ca se putea chiar si 22.
Umplutura:
Branza se amesteca cu zaharul,alusul de ou si stafidele stropite cu esenta de rom.

Fiecare bucata de aluat se intinde in forma rotunda si se fac sase crestaturi lasand mijlocul necrestat cat sa incapa o lingura buna de umplutura de branza.

Adunam apoi trei petale(una da,una nu) deasupra umpluturii.Apoi celelate petale ,formand un trandafir.Se aseaza in tavamse mai lasa 10-15 min sa creasca,se ung cu ou si se dau la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice trandafir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert strudel cu crema de branza