Briose cu budinca si capsuni

de Rocsi in Prajituri, 4 Noi 2010 | 5140 vizualizari

 

Sunt iam iam iam....

 

INGREDIENTE

  • 3 oua mari(sau 4 mai mici)
  • 200 ml lapte
  • 12 linguri zahar
  • 10 linguri ulei
  • 1 esenta vanilie
  • 50 gr ciocolata cu lapte
  • 1 lingura cacao
  • faina( intre 18-20 linguri pe acolo,mie 18 mi-au intrat)
  • 1 praf de copt
  • 1 plic budinca cu gust de frisca
  • 450 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 1 punga jeleuri de capsuni(de la silvana am avut eu)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu budinca si capsuni:

Intai de toate preparam budinca conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce o luam de pe foc,o lasam sa se racoreasca bine.

invartim din cand in cand in ea sa nu prinda pojghita deasupra.

Ouale(de la temperatura camerei)le batem spuma cu zaharul,pe care il punem treptat. Ciocolata o dam pe razatoarea cu ochiuri mici si o punem peste ouale batute,apoi punem laptele si uleiul si mixam iar. Turnam si esenta de vanilie. Praful de copt il amestecam cu faina si incepem sa adaugam faina treptat si o incorporam bine. La urma adaugam cacaoa.

Ungem tava de briose cu unt(eu am pus hartiute in tava). Punem o lingura de compozitie,apoi o lingurita plina de budinca,apoi bucatele de jeleu capsuni si iar o lingura de compozitie. Tot asa procedam cu toate. Dam tava in cuptorul incins . Le lasam la copt 25-30 minute.

Cand sunt gata le scoatem (facem testul cu scobitoare),le lasam sa se raceasca apoi servim.

apoi papati,papati si iar papati!!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu budinca si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu crema de mure