Briose cu cafea

de anca_rm in Prajituri, 17 Oct 2013 | 4004 vizualizari

 

Daca tot e dimineata si toata lumea serveste cafeaua sau ceaiul m-am gandit ca e bine sa pun acum reteta aceasta .
Briosele cu gust de cafea sunt ideale pentru a fi servite dimineata alaturi de ceasca de cafea .
Am vazut zilele trecute pe Bucataras.ro o reteta de briose cu cafea mocca si mi-am amintit ca faceam si eu mai dumult ceva de genul .
Asa ca am trecut la treaba .

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 150 ml cafea
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • 15 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • esenta vanilie
  • un praf de sare

Optional pentru ornat:

  • o cutie mascarpone (200 gr)
  • 4 linguri de zahar pudra (sau mai mult daca va place dulceeee) 
  • o lingura cafea solubila
Portii: 18
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu cafea:

Intr-un castron amestecam ingredientele uscate adica faina, praful de copt, sarea, cacao .

In alt vas punem ouale cu zaharul si le batem pana cand zaharul se topeste , adaugam uleiul in fir subtire , laptele , esenta de vanilie si cafeaua amestecam continuu .

Acum putem turna amestecul de ingrediente lichide peste cele uscate si sa le omogenizam , trebuie sa obtinem  un aluat moale.

Pregatim formele de briose si punem aluatul in forme . Intr-o forma trebuie sa punem cam 2 linguri .

Eu am niste forme de silicon mai mici si in loc de 12 bucati mi-au iesit 18 .

Dam la cuptorul preincalzit pentru 20 minute .

Pana cand se racoresc briosele pregatim crema de mascarpone pentru ornat astfel:

Impartim mascarponele in jumate .

O jumate o frecam bine cu 2 linguri de zahar pudra (gustati si daca mai trebuie mai adaugati )

Cealalta jumate o frecam cu lingurita de cafea solubila si cu 2 linguri de zahar pudra.

Punem intr-o seringa de ornat crema alba si decoram , iar dupa aceea punem si crema cu cafea si ornam cu ea .

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri aromate