Briose cu cafea si stafide

de adasev12 in Dulciuri, 9 Dec 2011 | 3543 vizualizari

 

sunt indragostita de briose, si nu-mi mai trece frate....

 

INGREDIENTE

  • 125 g iaurt de cafea
  • 2 lg-ite ness dizolvat cu 2 lg  lapte
  • 3 oua
  • 100 ml ulei
  • 10 lg zahar
  • 12 lg faina
  • 100 g stafide
  • 1/2  praf de copt
  • un praf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu cafea si stafide:

 Mai intai punem stafidele la inmuiat  in apa fierbinte., cam 15 min.

Intre timp pregatim  compozitia:

Ouale se bat cu zaharul pana devin o spuma densa, se adauga apoi iaurtul si uleiul, sarea, ness-ul, praful de copt se amesteca cu faina si se incorporeaza apoi faina in compozitie, lg cu lg, amestecand  bine dupa fiecare lingura.

Punem si stafidele, dar pastram o manuta .

Amestecam usor cu lingura si turnam in formele unse si tapetate cu faina, cate 2 lg.

Incingem cuptorul la 180 g  si punem briosele la copt, nu inainte de a distribui pe ele stafidele pastrate.

Se coc cam 25-30 min.

Sunt o bunatate.

Puteam sa pun si 3 l-ite d ecafea, ca nu a fost prea multa.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu cafea si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

adasev12 1

10.12.2011, 12:38

gabytza, si tie
rocsi...notat
ruxy...mare dreptate ai

adasev12 1

10.12.2011, 12:40

mirela...ms
mitinita...ar merge ff bine

adasev12 1

10.12.2011, 12:42

retetegg...
motan, multumesc
miuta....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose din albusuri cu cafea