Brioşe cu ciocolată

de Dana_Retetegg in Prajituri, 16 Iun 2011 | 3484 vizualizari

 

Cele mai bune briose pe care le-am mancat pana acum si care s-au papat ultra rapid:)

 

INGREDIENTE

  • 5 oua,
  • 1 cana lapte,
  • 200 gr zahar,
  • 1 plic praf de copt,
  • 3-4 linguri cacao,
  • 4 linguri de ulei,
  • faina (nu am masurat cantitatea),
  • esenta de vanilie,
  • glazura de ciocolata pt decor.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioşe cu ciocolată:

Am separat albusurile de galbenusuri. Am batut albusurile cu un praf de sare pana au devenit spuma. Am adaugat apoi zaharul si am mixat pana s-a topit.

Am pus galbenusurile, laptele, uleiul, esenta de vanilie si praful de copt.

Cand compozitia a devenit omogena am adaugat cacao si faina si am amestecat pana am obtinut o consistenta de smantana groasa.

Am uns formele si am pus compozitia in ele. Am lasat 25 de minute la cuptor la foc mediu.

Am servit fie simple, fie glazurate (fiecare a servit dupa preferinta).

Glazurate seamana foarte bine la gust cu prajitura 'negresa'.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioşe cu ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie