Briose cu ciocolata alba si zmeura

de divainbucatarie in Prajituri, 21 Ian 2011 | 4272 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 125 g faina
  • 70 g zahar pudra
  • 1 lingurita zahar pudra
  • 50 g ciocolata alba tocata
  • 125 ml lapte
  • 1 ou
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 100 g zmeura
  • pentru topping:
  • 3 linguri de lapte cald
  • 50 g ciocolata alba topita
  • 50 g zmeura sau 2 linguri gem de zmeura
  • 1 lingura crema ricotta
  • 30 g unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata alba si zmeura:

In primul rand pornim cuptorul la 180°C pentru a putea coace briosele imediat ce terminam de pregatit aluatul.
Intr-un bol amestecam ingredientele solide. In alt bol bol batem oul, pe care il amestecam apoi cu lapte, esenta de vanilie si ulei. Integram elementele lichide, amestecand usor. La final adaugam zmeura. Vom amesteca usor cu o spatula pentru a nu zdrobi fructele.

Punem compozitia in tava de briose si o dam la cuptor pentru 20-25 de minute. Tava trebuie tapetata cu ulei si faina sau punem direct in hartiute de briose.

Cat timp se coc briosele pregatim crema cu care facem toppingul amestecand toate ingredientele cu mixerul. Asteptam sa intareasca putin crema si apoi putem decora briosele.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata alba si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Canoli desert traditional italian cu umplutura de ricotta

ieri la 21:22

Tocanita de cartofi noi cu marar si scarita afumata - Reteta savuroasa si satioasa

de laura_n 7

pe 07.06 la 17:26

Dulceata de visine - Reteta unui deliciu dulce-acrisor

de Caty 2

pe 07.06 la 16:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu crema de unt