Briose cu ciocolata si ness

de roberta24 in Prajituri, 3 Mai 2010 | 7521 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Briose
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 50 gr unt
  • 250 gr iaurt gras (eu am folosit Tnuva cu 4,4% grasime)
  • 2 linguri cacao
  • 150 gr faina
  • un praf de copt
  • o fiola de rom
  • Crema
  • un plic de creme ole de vanilie
  • 200 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 lingurite ness
  • Decor
  • cirese confiate
  • toping de ciocolata si de caramel
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata si ness:

Briose:

Ouale se mixeaza cu un praf de sare foarte bine, dupa care se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana cand compozitia capata consistenta unei creme, se adauga esenta de rom. Topim untul si il turnam in fir subtire peste crema de oua mixand in continuare, adaugam iaurtul si la final faina amestecata cu cacao si praful de copt, amestecand usor cu o lingura de lemn. Punem aluatul in forme si dam la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 25 de minute.

Crema:

amestecam laptele rece cu frisca lichida, adaugam praful de crem ole si mixam pana obtinem o crema cu consistenta pufoasa, adaugam nessul si omogenizam.

Ornam briosele coapte si racite cu crema de ness.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata si ness" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cirese