Briose cu crema de mure

de Lorra in Prajituri, 7 Feb 2015 | 5478 vizualizari

 

Briosele sunt delicioase dar cand vin la pachet cu un mot dulce - cremos, sunt si mai aratoase si mai gustoase :)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 400 gr zahar
  • 300 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 5 oua
  • 2 pliculete praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o portocala
  • Crema
  • 300 ml frisca lichida
  • 250 gr mure
  • 2 linguri zahar
  • bomboane decor
Portii: 36
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu crema de mure:

Se mixeaza ouale cu zaharul, zaharul vanilat, laptele si uleiul pana devine o crema pufoasa.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt, putina sare si se amesteca bine cu o lingura de lemn.

La final se adauga coaja rasa de portocala.

Se pregateste tava de briose in care se aseaza hartia speciala si se pune cate 2 linguri din aluat in fiecare forma.

Se coace la foc mediu timp de 20-25 min.

Intre timp se pregateste crema de mure, eu am avut fructele congelate si le-am scos cu doua ore inainte. Tot atunci se pune si zaharul peste ele pentru a-si lasa siropul.

Se dau murele prin blender apoi prin strecuratoare pentru a separa semintele de sirop.

Frisca se bate spuma tare si se amesteca cu siropul.

Se scot briosele din cuptor si se lasa 15 min. la racit apoi se orneaza cu crema si bomboane.

TIPS-URI

1

Pentru aroma brioselor se poate folosi si coaja rasa de lamaie sau esente.

2

Se pot obtine briose dragalase si gustoase daca sunt decorate cu pasta de zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu crema de mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Briose cu iaurt si gem de caise