Briose cu crema de vanilie

de laylalala in Prajituri, 7 Dec 2011 | 4819 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 8 oua
  • 200 gr zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de menta
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
  • Crema
  • 1 plic pudding de vanilie, preparat cu 350 ml lapte apoi racit complet
  • 200 gr unt
  • 150-200 gr zahar pudra (depinde de gustul fiecareia)
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu crema de vanilie:

1.       Incinge cuptorul la 180°C.

2.       Pentru aluat, bate ouale cu zaharul pudra si vanilia pana isi dubleaza volumul.Incorporeaza uleiul de floarea soarelui apoi faina amestecata cu praful de copt si bicarbonat. Imparte aluatul in forme de briose si da la copt 25-30 minute pana cand briosele au crescut si s-au rumenit usor.Lasa briosele sa se raceasca complet.

3.       Pentru crema, bate untul cu zaharul pana devine crema.Adauga puddingul si mixeaza bine.Scobeste putin din centrul fiecarei briose si umple briosele cu aceasta crema apoi decoreaza cum doresti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Brioşe Ionela&Ionela