Briose cu fructe uscate

de laylalala in Prajituri, 1 Feb 2011 | 6936 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 70 gr zahar
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 60 gr unt topit
  • 100 gr faina
  • 1 lingurita parf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura
  • 100 gr coji de portocala confiata
  • 50 gr stafide
  • 100 ml lapte
  • 80 ml lichior de cafea
  • 40 gr faina
  • Pentru glazura
  • 200 gr unt, la temperatura camerei
  • 250 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 2 linguri din amestecul lapte + lichior
  • colorant alimentar (optional)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu fructe uscate:

1.       Incinge cuptorul la 180˚C.

2.       Pentru umplutura, pune la fiert laptele cu lichiorul de cafea apoi ia de pe foc si adauga fructele uscate.Lasa-le sa stea la inmuiat 10-15 minute apoi strecoara-le pastrand 2 linguri de lichid.Amesteca fructele uscate cu 40 gr faina

3.       Pentru briose, amesteca 100 gr faina cu praful de copt si sarea.Intr-un bol bate ouale cu zaharul si esenta de rom. Incorporeaza untul topit urmat de ingredientele uscate. Inglobeaza fructele uscate. Imparte aluatul in 12 forme de briose si da la copt 15-25 minute. Lasa briosele sa se raceasca complet.

4.       Pentru glazura bate untul cu zaharul pudra si cele 2 linguri de lichid pastrat. Adauga colorant alimentar (optional). Decoreaza briosele cu glazura si decoreaza dupa imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu fructe uscate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu nectarine, gem si nuci