Briose cu mac si lamaie

de Valclaudia in Prajituri, 28 Mai 2014 | 2776 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 6 linguri de zahar
  • 2 linguri seminte de mac
  • 1/2 plic praf de copt
  • 4 linguri apa minerala
  • 6 linguri de faina proaspat cernuta
  • 1 albus
  • 150 gr.zahar pudra
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • bombonele colorate pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mac si lamaie:

Separam albusurile de galbenusuri.

Batem spuma albusurile cu un praf de sare si 3 linguri de zahar tos.

Frecam galbenusurile cu alte 3 linguri de zahar,praful de copt, semintele demac si zeama de la jumatate de lamaie.

Cand isi dubleaza volumul,adaugam rand pe rand cate o lingura de apa minerala, apoi alternativ cate putina faina si cate o lingura de albusuri batute.

Impartim amestecul obtinut in forme de briose, le dam la copt in cuptorul preincalzit pana trec testul scobitorii, apoi le scoatem si le lasam la racorit in forme.

Cand s-au racit mai trebuie doar sa le decoram cu glazura alba (mixam foarte bine albusul cu zaharul pudra, la final adaugam zeama de lamaie) si bombonele colorate, lasam cateva ore sa se usuce glazura si servim.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mac si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu budinca de vanilie