Briose cu mere

de ankyy in Prajituri, 29 Oct 2013 | 2944 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 125 g zahar
  • 250 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 80 ml ulei
  • 250 g iaurt
  • 250 g mere
  • 2 linguri suc de lamaie
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mere:

Se mixeaza oul cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga iaurtul si uleiul, apoi faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt.

Merele se curata de coaja si de cotor, apoi se taie cubulete mici. Se stropesc cu sucul de lamaie si se adauga in compozitia de mai sus.

Se amesteca cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza.

Se pregatesc formele pentru briose si se toarna compozitia in ele. Formele se pot umple, pentru ca ele vor creste frumos deasupra.

Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru aprox. 20 de minute sau pana cand s-au rumenit.

Se scot briosele din cuptor si din forme, se lasa la racit apoi se savureaza :) Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Briose cu mere si glazura de ciocolata