Briose cu mure si topping de crema de branza

de Anamaria7 in Prajituri, 6 Mar 2011 | 3961 vizualizari

 

Le-am facut pentru ziua mea, culoarea toppingului a fost aleasa de baiatul drag: "Sa-i surprindem putin" :))

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 1 3/4c faina
  • 1/4 lgt sare
  • 2 lgt praf de copt
  • 1 1/4c zahar
  • 1 lgt ghimbir ras
  • 2/3c smantana
  • 1/2c ulei
  • 1 lg miere
  • 2 oua
  • 100gr mure
  • zahar pudra pentru presarat

Pentru topping:

  • 200ml frisca
  • 200gr crema de branza
  • colorant alimentar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mure si topping de crema de branza:

Briose:

Pregatim tava de muffins si incingem cuptorul la 190C.

Amestecam bine faina, praful de copt si sarea. Mixam ouale cu zaharul pana creste volumul si se deschid la culoare, apoi adaugam mierea, uleiul, smantana si ghimbirul. Inglobam ingredientele uscate in amestecul de oua si mixam pe viteza mica doar atat cat sa scapam de cocoloase de faina, apoi adaugam si murele amestecand cu lingura.

Umplem pe 3 sferturi fiecare forma de briose si presaram zahar pudra. Tinem tava la cuptor pana cand briosele trec testul scobitorii.

Topping:

Batem frisca pana se intareste bine, apoi adaugam crema de branza si amestecam bine. Coloram dupa preferinte (sau nu :p).

TIPS-URI

1

Nu am mai pus zahar si in topping pentru ca ar fi fost prea dulci.

2

Murele s-au ascuns asa bine in aluat, ca nu am reusit sa le pozez :) si nu am prins niciuna in curs de disparitie intr-o gura lacoma :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mure si topping de crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si caise