Briose cu nuca si merisoare

de Valclaudia in Prajituri, 15 Mar 2015 | 2386 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 6 albusuri
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 varf de cutit turmeric
  • 250 gr. zahar pudra
  • 150 gr. nuca macinata
  • 8 linguri faina alba proaspat cernuta
  • 150 gr. merisoare deshidratate
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu nuca si merisoare:

Separam albusurile de galbenusuri. Peste cele 6 albusuri + cele 4 de la separarea anterioara adaugam 150 gr. zahar pudra + un praf de sare. Mixam pana obtinem albusurile batute spuma. Galbenusurile se freaca spuma cu restul de zahar+praful de copt+pudra de turmeric pana isi dubleaza volumul. Incorporam apoi usor, ajutandu-ne de o lingur de lemn, 3/4 din cantitatea de albusuri spuma si faina in ploaie.

Preincalzim cuptorul la 175 grade. Asezam formele din silicon in tava, in fiecare forma introducem cate o hartiuta de briosa, umplem formele pena la jumatate cu amestecul obtinut.

Peste spuma ramasa adaugam nuca macinata, amestecam usor sa nu se lase spuma. Peste aluatul din formele de silicon adaugam cate o lingurita de spuma cu nuca. Peste spuma presaram merisoare deshidratate si dam apoi tava la cuptor pana trec briosele testul cu scobitoarea.

Le scoatem apoi din cuptor si din forme, le lasam la racorit si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu nuca si merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose pandispan cu nutella