Briose cu portocala si frisca

de Retete_din_suflet in Prajituri, 5 Mar 2013 | 3254 vizualizari

 

Pentru ca a venit primavara, am facut cate un martisor dulceeee....

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 2 oua,
  • 80g unt topit si racit,
  • 130g zahar,
  • 1portocala mica (coaja si zeama),
  • 170g faina,
  • 2 lingurite de praf de copt,7g,
  • 70 ml lapte.
Ornat:
  • 200ml frisca,
  • 1 plic de zahar vanilat,
  • cirese confiate si 1 patratica de ciocolata.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu portocala si frisca:

Topim untul si pana pregatim compozitia se va raci.

Amestecam faina cu praful de copt.

Spalam portocala.Odam prin razatoare si dupa o stoarceam.

Separam ouale. Albusurile le batem spuma tare cu zaharul. La inceput le batem 1min fara zahar, dupa care punem cate o lingura de zahar mixand continuu, omogenizam, zahar, omogenizam....pana terminam zaharul.

Galbenusurile se amesteca cu zeama si coaja de portocala.Se adauga laptele si untul topit.Faina si omogenizam bine. Adaugam compozitia peste albusuri si mestecam usor cu o lingura sau cu telul pana la omogenizare.

Galbenusurile se amesteca cu zeama si coaja de portocala.Se adauga: laptele si untul topit, faina si omogenizam bine. Adaugam compozitia peste albusuri si mestecam usor cu o lingura sau cu telul pana la omogenizare.

Trebuie sa iasa un aluat grosut, aerat, pufos. Ca o smantana buna, grasa, ca si consistenta. :D
Dam drumul la cuptor sa se incalzeasca. Pregatim tava cu hartie de briose/muffins  si punem compozitia in forme. Eu pun aluatul in forma cu o lingura de inghetata, e mai mare si mai usor asa.

Se dau la cuptor 15-20min-180ºC pana se rumenesc.

Batem frisca cu un plic de zahar vanilat. Ornam cu frisca, punem o cireasa si presaram putina ciocolata.
Foarte buni si pufosi!

TIPS-URI

1

In caz ca primii muffins au crescut dar s-au lasat si au iesit putin nefacuti la mijloc mai adaugati 1-2 lingura de faina, asta in cazul in care nu aveti un aluat prea gros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu portocala si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Muffins cu ciocolata umplute cu gem de afine