Briose cu visine si ciocolata

de Rocsi in Prajituri, 10 Noi 2014 | 5250 vizualizari

 

Langa cafeluta de dimineata, langa un ceai fierbinte sau de luat la pachet, briosele sunt dulcele ideal. Poti fi facute in orice combinatie si cu fructele care va plac, nu necesita mult timp preparare lor, asa ca nu mai stati pe ganduri...

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 120 gr unt
  • 170 gr iaurt
  • 100 ml frisca lichida
  • 200 gr faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • un praf de sare
  • coaja rasa de portocala
  • 1/2 cana cu visine fara samburi
  • 5 patratele de ciocolata
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu visine si ciocolata:

Punem untul intr-un bol la topit, apoi il lasam sa se racoreasca.
Ouale le mixam spuma impreuna cu un praf de sare, zaharul, untul topit.
Iaurtul il amestecam cu frisca lichida si le incorporam in compozitia de mai sus.
Cernem faina, o amestecam cu praful de copt si le adaugam in ploaie, apoi coaja rasa de portocala.
Ciocolata o taiem bucatele, visinele le rupem bucatele, le amestecam cu aluatul.

Pregatim formele de briose, iar cu ajutorul unei linguri le umplem pe 3/4.
Incingem cuptorul, reglam o temperatura potrivita si introducem briosele.
Dupa 25-30 de minute, facem testul cu scobitoarea si daca sunt gata le scoatem si le lasam sa se raceasca.

Pofta buna! Sa incepeti o noua saptamana cu bucurii si soare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert briose cu visine, glazurate