Briose de post pentru Mos Craciun

de Valclaudia in Mancaruri de post, 20 Dec 2015 | 4282 vizualizari

 

pentru Mos Craciun

 

INGREDIENTE

  • 1 cana si jumatate de zahar
  • 1 cana seminte de in
  • 3 cani faina alba
  • 1/2 cana pulbere din coaja de struguri
  • 1 plic praf de copt+ 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • un praf sare de Himalaya
  • 1/2 cana ulei de floarea soarelui
  • 2 cani apa minerala
  • 50 gr. nuca + 2 linguri zahar tos pentru caramelizat nuca
  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • bombonele pentru decor din zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose de post pentru Mos Craciun:

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Topim 2 linguri de zahar la foc mic intr-o craticioara.

Adaugam nuca taiata grosier, , dam deoparte de pe foc si turnam zaharul caramelizat pe o folie din silicon.

Lasam la racit, apoi rupem zaharul bucati si il trecem prin robot.

Punem intr-un castron apa minerala, uleiul, zaharul, bicarbonatul+praful de copt stinse in zeama de lamaie, pulberea din coaja de struguri si sarea, mixam pana se topeste zaharul.

Adaugam faina si mixam pana obtinem un amestec omogen pe care il impartim apoi in forme de briose in care am asezat in prealabil hartiute de copt.

Peste compozitie presaram krant (nuca caramelizata) si dam apoi formele la cuptor pana se coc briosele si trec testul cu scobitoarea.

Scoatem briosele din cuptor, le scoatem si din formele de silicon, le asezam pe un gratar si le lasam la racorit.

Topim ciocolata pe baie de aburi, eu am mai adaugat doua linguri de apa, apoi decoram briosele cu ciocolata si la final presaram bombonele de zahar pentru decor.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de post pentru Mos Craciun" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert briose cu merisoare (de post)