Briose extra ciocolatoase

de anaiordan in Prajituri, 29 Noi 2009 | 6327 vizualizari

 

Este o reteta de baza de briose la care eu am pus muuuuullltttaaa cacao si multi fulgi de ciocolata :D

 

INGREDIENTE

  • 250g faina
  • 50g cacao sau si mai multa :D
  • 250-300ml lapte, in functie de cata cacao puneti in plus
  • 100g zahar, se poate pune mai mult daca puneti cacao mai multa
  • 1-2 pachetele zahar vanilinat
  • 3 lg praf de copt - aproximativ un pachetel de 15-20g
  • 1 ou mai mare sau doua mai mici
  • 60g unt topit si racit sau ulei
  • esenta de rom sau coniac dupa gust
  • fulgi de ciocolata pt interior cat si exterior
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose extra ciocolatoase:

Se incinge cuptorul la 200 grade Celsius. Se pregateste tava pentru briose: daca aveti hartie pentru briose puneti hartiutele in tava, daca nu aveti grija sa ungeti tava cu unt sau ulei si apoi sa o tapetati cu faina.
Se bat ouale/ se bate oul cu laptele.
Toate ingredientele uscate se cern intr-un castron, astfel va ajuta sa nu faca cocoloase, si se face o adancitura in mijloc.
Se toarna untul topit si racit sau uleiul, laptele batut cu ou si se amesteca bine. Apoi se adauga esenta de rom sau coniac dupa gust.
Daca va iese o compozitie prea subtire mai completati cu putina faina sau cacao, iar daca veti considera ca aveti o compozitie prea groasa o puteti subtia cu putin lapte.
Dupa ce ati amestecat ingredientele se adauga fulgii de ciocolata, la fel dupa placul dumneavoastra.
Apoi se umplu suporturile de hartie, sau tava pur si simplu pana la trei sferturi cu aluat. Se da tava la cuptor pentru 20-30 minute in functie de temperatura folosita. Eu le tin cam 30 minute la o temperatura medie de 175 grade Celsius.
Dupa ce s-au facut se lasa cateva minute in tava si apoi se un scot pe un gratar de bucatarie pentru a se raci complet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose extra ciocolatoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

anaiordan 1

14.12.2009, 10:34

eee...nu-i chiar asa de mult...e mozoleala un pic mai mare cand e sa pui in forma...ca restul le amesteci aproape toate la inceput

ionix 1

18.12.2009, 00:11

in acest moment, stomacul meu cerceste cateva briose

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă cu crema de castane