Briose invartite

de Miha in Dulciuri, 6 Dec 2009 | 4640 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 120 ml lapte caldut
  • 2 oua
  • 1 lingura ulei
  • 50 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 cutie crema de unt Milli
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • 550 g faina
  • Umplutura:
  • 200 g nuca
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • cateva linguri lapte, cat sa se lege compozitia
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose invartite:

Aluatul este cel folosit la gogosi de tot felul.

Aluatul l-am preparat la masina de paine, programul framantare+dospire, in total 1 ora si jumatate. Am pus ingredientele in cuva masinii si am scos aluatul pe masa infainata cand a fost gata crescut.

Se rup bucatele potrivit de mari si se intind cu mana pe masa. Pe fiecare bucata de aluat punem cate o lingura de umplutura, apoi adunam marginile formand o bocceluta.

Intindem cu sucitorul, apoi  crestam din loc in loc cu un cutit bine ascutit. Rulam si rasucim, apoi o invartim, formand un melc. Punem aluatul in forme, lasam la crescut aproximativ jumatate de ora. Ungem fiecare briosa cu galbenus de ou si dam la cuptor, la foc mediu, pana se rumenesc.

Idee preluata de la Flori.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose invartite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

rivka 1

07.12.2009, 15:52

ce bine arata!
de Sarbatorile de iarna ce dulciuri ne mai pregatesti?

Miha 1

08.12.2009, 00:32

Nu stiu Rivka draga. Inca sunt in deriva.

elena1988 1

06.03.2011, 14:49

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Briose