Briose Sharon

de ianculubita in Prajituri, 16 Ian 2014 | 2810 vizualizari

 

Sharon este o regiune din Israel,iar fructul sharon sau kaki(in Italia) sau persimon(in Franta),este un fruct tropical,cultivat in cele mai variate regiuni ale lumii;fructul nu se poate manca decat daca este foarte copt si moale;se taie in doua ca pe rosie,in mijloc are 2seminte mici iar pulpa se mananca cu lingurita;sunt foarte gustoase dar si sanatoase mai ales pentru bolnavii de inima si tensiune

 

INGREDIENTE

  • 2 fructe kaki
  • 40 g unt moale
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 3 linguri faina
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 40 g alune de padure macinate
  • 1 lingura zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose Sharon:

Facem o crema fina din unt si zahar, adaugam galbenusul si mixam bine. Intr-un bol punem pulpa de la fructe pasata cu blenderul, adaugam laptele, incorporam la crema de unt apoi faina amestecata cu praful de copt si scortisoara, la sfarsit alunele apoi albusul batut cu un praf de sare si zeama de lamaie. Amestecam usor cu o lingura, umplem formele de briose si le tinem la cuptor 30 minute. Dupa ce s-au racit le pudram cu zahar si se servesc.

Au un gust deosebit!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose Sharon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti de casa