Brownies de ciocolata

de RuxyRux in Prajituri, 5 Ian 2011 | 5194 vizualizari

 

Atat de delicioasa cu o textura atat de fina si cu o glazura crema de ciocolata...merita probata mai ales de catre iubitorii ciocolatei negre...

 

INGREDIENTE

  • 120 gr ciocolata amaruie( neagra)
  • 113 gr unt nesarat
  • 200 gr zahar
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 2 oua mari
  • 95 gr faina  
  • un praf sare  
  • pentru glazura crema de ciocolata  
  • 90 gr ciocolata neagra
  • 80 gr frisca lichida
  • 1 lingurita unt  
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownies de ciocolata:

Topiti ciocolata impreuna cu untul la beau-marin.

Luati de pe foc si amestecati cu zaharul.

Adaugati vanilia si apoi ouale pe rand.

La sfarsit amestecati faina si sarea.

Puneti in tava unsa cu unt si tapetata cu faina pentru 25 de minute la 165 grade, sau pana cand scobitoarea ( pentru test) iese uscata.

Lasati la racit pe un gratar.

Glazura crema:

Puneti ciocolata intr-un bol.

Pe foc mic puneti untul si frisca, dati fix un clocot.

Luati de pe foc si turnati peste ciocolata.

Lasati sa stea 5 minute apoi amestecati cu o lingura foarte bine. Lasati putin sa se raceasca si turnati peste prajitura. dati la rece si serviti apoi cum doriti.

Pentru o textura mai deosebita tineti prajitura la rece.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Brownies de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rigo-Jancsi