Bruschetta cu ton

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 12 Aug 2015 | 3197 vizualizari

 

Bruschetta este pâine prăjită condimentată cu usturoi și ulei de măsline, de obicei servit cald ca aperitiv, gustare sau garnitura.
Numele vine de la cuvântul italian bruscare, care înseamnă “a frige pe cărbuni.”

 

INGREDIENTE

  • 7 felii de pâine integrală sau de casa
  • 200 ml sos de rosii de casa (are deja ceapa si usturoi si condimente)
  • 1 conserva de ton in suc propriu (160 g)
  • 60 g de mozzarella
  • 1 ceapa șalotă
  • sare mare, piper
  • 7 rosii cherry
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bruschetta cu ton:

Sosul de rosii-- reteta aici- nu trebuie sa fie prea lichid, puneti-l pe foc si reduceti-l un pic daca este nevoie.

Puneti feliile de pâine pe o placă de cuptor acoperita cu hârtie de gatit sau cu o foaie de silicon.

Curatam ceapa esalota. Scurgem bine tonul.

Intr-un castron se marunteste tonul  cu o furculita si se amesteca cu ceapa șalotă tăiata foarte fin.

Adaugam sosul de rosii si amestecăm. Punem sare si piper.

Se pune amestecul obtinut peste feliile de pâine.


Deasupra punem felii de mozarella si o rosie cherry în mijloc.

Este gata ... punem totul la cuptor timp de 15 minute la 200 ° C.

Pofta Buna !!!!


TIPS-URI

1

le puteti servi calde însoțite de o salată verde

Daca ti-a placut reteta noastra "Bruschetta cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Chiftele de ton cu porumb dulce si oua de prepelita