Budinca de gris

de MotanLaOale in Dulciuri, 21 Noi 2012 | 12521 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 4 linguri gris
  • 3 linguri zahar
  • 1 ou
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de gris:

Se pune laptele la fiert cu un praf de sare. Cand da in clocot se adauga grisul in ploaie amestecand cu telul si se fierbe pana se ingroase. Se lasa sa se racoreasca si se adauga galbenusul si albusul batut spuma cu zaharul si zaharul vanilat si se amesteca usor.

Se unge o forma cu unt si se toarna compozitia. Se introduce in cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos.

Dupa ce se racoreste se rastoarna pe un platou.

Se poate orna cu dulceata, ciocolata, frisca. Eu din cauza de mofturosi am taiat o felie si am ornat-o cu dulceata de visine. Baiatul a ornat cu ciocolata.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

MotanLaOale 1

21.11.2012, 19:56

Multumesc

Calinnicola1997 1

22.11.2012, 17:47

Cred ca ii voi propune mamei sa faca vad ca arata tare bine YAMMY

MotanLaOale 1

22.11.2012, 18:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de gris cu lapte si afine