Budinca de orez cu branza

de MotanLaOale in Dulciuri, 2 Feb 2012 | 17182 vizualizari

 

Vazut pe bucataras.ro si incercat. Foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 1L lapte
  • 200g orez
  • 150g zahar
  • 400g branza de vaci
  • 2 oua
  • 75g stafide
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • coaje rasa de lamaie
  • un praf sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu branza:

Laptele se pune la fiert cu un praf de sare si 50g zahar si cand clocoteste se pune orezul si se fierbe 20-25 de minute pana este fiert. Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda. Trebuie sa ramana cu lapte mai mult ca se intareste in cuptor.

Cand este gata se lasa la racit.

Stafidele se pun la imuiat in rom.

Branza se amesteca cu zaharul ramas, cu ouale, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie.

Se adauga orezul racit si stafidele si se amesteca bine.

Se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet.

Se introduce in cuptor 20-30 minute pana se rumeneste frumos.

Se taie rece si se consuma cu dulceata, ciocolata, frisca, scortisoara, ......

Eu am papat-o cu dulceata de visine.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez