Desert placintele cu gem de zmeura si nuca

de Constelatialeu in Dulciuri, 5 Noi 2017 | 2442 vizualizari

 

M-a lovit asa o pofta sa framant niste aluat, m-am uitat prin ''ograda'' sa vad daca am ce-mi trebuie sa incropesc ceva de framantat. Am facut inventarul, am vazut ca am cam ce-mi trebuie si m-am apucat sa framant niste placintele sau cornuri sau ma rog ceva bun, zic eu, ca oricum la ora asta n-are cine sa ma contrazica......:))))

 

INGREDIENTE

  • cca 700 g faina + pentru blatul de lucru
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 2 oua + 1 abus de ou
  • 50 g unt topit
  • cca 70 g smantana grasa
  • 5 linguri de zahar
  • cca 300 ml lapte dulce
  • un praf de sare
  • Pentru umplut
  • gem de zmeura
  • nuca prajita si taiata grosier
  • Pentru uns
  • 1 galbenus de ou
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placintele cu gem de zmeura si nuca:

Intr-un castron, am cernut faina, am presarat sare, am pus cele 2 oua si albusul de la al treilea, am adaugat si smantana si am amestecat putin. Separat, am pus laptele cu zaharul sa se incalzeasca, l-am tras de pe foc si am adaugat drojdia uscata, am amestecat bine si am lasat cca. 10 min, apoi am turnat peste faina, oua, smantana, am omogenizat si la final, am adaugat untul topit.

Am framantat bine cca. 20 min si apoi am lasat sa creasca 1 ora. Dupa care am intins bucati dreptunghiulare, peste care am intins gem de zmeura, am presarat nuca taiata grosier, am intins pe jumatate din dreptunghi, am rulat partea cu gem si am lasat o portiune pe care am franjurat-o, am adus franjurile deasupra peste rulou, apoi am rulat in forma de spirala si am format placintelele. Am obtinut 7 placintele, unele mai mari, altele mai mici, ca n-am stat sa cantaresc aluatul sa-mi iasa toate la fel. Le-am asezat in tava de la aragaz, tava tapetata cu hartie de copt, le-am uns cu galbenus de ou si le-am mai lasat sa creasca cca 10 min, apoi le-am bagat la cuptorul preincalzit la 180 grade C, cand au inceput sa se rumeneasca deasupra, sunt gata. Eu am mancat una sa fierbinte, ca asa-mi place.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placintele cu gem de zmeura si nuca" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fluturasi - Briose cu crema de vanilie