Cozonac cu nuca

de simona72 in Dulciuri, 5 Mai 2013 | 5225 vizualizari

 

Nu am facut multi cozonaci la viata mea, ii pot numara pe degetele de la o mina citi am facut, de fiecare data imi facea mama si ai ei erau ce-i mai buni. Dar cum si ea este ocupata si are atitea treburi m-am gindit ca tot am un mare ajutor pt aluat si de ce sa nu fac. Asa ca m-am pus pe facut cozonac, a iesit bun dar nu ca cel al mamei...

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina alba de buna calitate
  • 3 galbenusuri de ou
  • 250 ml lapte caldut
  • 60 gr zahar
  • 1 cub mic de drojdie
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri ulei
  • pt umplutura:
  • 200 gr nuca macinata
  • 3 albusuri
  • un praf de sare
  • 100 gr zahar
  • pt decor:
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca:

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele le-am pus in urmatoarea ordine: laptele caldut, galbenusurile amestecate cu zaharul, sare, unt, ulei, deasupra faina si cubul de drojdie rupt bucatele. Am lasat masina sa framinte aluatul, l-am scos si l-am pus la loc caldut acoprit cu prosop de bucatarie pt 40 minute.

Am rasturnat aluatul pe masa de lucru, l-am intins cu sucitorul intr-un dreptunghi, l-am umplut cu nuca macinata amestecata cu albusurile batute spuma cu un praf de sare si apoi zahar. Am distribuit uniform umplutura de nuca pe toata suprafata aluatului, l-am facut sul si l-am pus in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. A iesit putin cam mult aluat pt tava mea de cozonac, iar din aluatul care mi-a ramas am ornat cozonacul pe margini si o cruce in mijloc. Am mai lasat cozonacul sa creasca la loc calduc 20-30 minute, l-am uns cu galbenus de ou amestecat cu lapte, l-am pus in cuptorul incins la 170 grade pt 30 minute. Dupa ce au trecut cele 30 minute l-am acoperit cu folie de aluminiu pt ca a capatat deja o culoare aurie si nu vroiam sa se arda si l-am mai dat pt 15-20 minute la cuptor.

L-am lasat sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

tava mea are dimensiunile de 12/28 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pricomigdale