Budinca de orez cu visine

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 29 Iun 2011 | 7112 vizualizari

 

Nu am cuvinte pentru a ii descrie gustul ,, asa ca va las sa o incercati :)

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 cana cu orez
  • 2 cani cu apa
  • 1 litru de lapte
  • un praf de sare
  • zahar dupa gust
  • un plic de zahar vanilat
  • o fiola cu esenta de vanilie
  • scortisoara dupa gust
  • doua cani cu visine curatate
  • sirop sau dulceata de visine
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu visine:

Orezul il punem la fiert in cele 2 cani de apa impreuna cu un praf de sare. Cand orezul si-a dublat volumul, adaugam laptele si zaharul (eu am folosit o cana cu zahar si mi s-a parut suficient de dulce) si lasam sa fiarba la foc mic pana cand orezul este  incorporat in lapte. Oprim focul, adaugam esentele de vanilie si zaharul vanilat, si, dupa ce s-a racit putin, legam intreaga compozitie cu cele doua oua si o turnam intr-un vas de ena. Ornam cu visine si o punem la cuptor pentru aproximativ 50-60 de minute.

Este delicioasa atat calda cat si rece.

Se serveste cu sirop sau dulceata de visine. Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

pot fi folosite orice alte fructe doriti, insa gustul visinelor nu va fi egalat de niciun alt fruct

2

pentru ca budinca sa fie cremoasa trebuie sa folositi un tip de orez care sa fiarba suficient de bine (sa se "lege")

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert covrigi cu ciocolata