Budinca de tapioca cu sofran si apa de trandafiri

de Mitinita in Dulciuri, 5 Dec 2012 | 4798 vizualizari

 

Astazi vrem sa va povestim despre cel mai scump condiment:sofranul. Noi suntem prea mici ca sa stim cate petale intra intr-un gram sau de unde provine,dar cu siguranta va spune impresiile noastre. Il cunoastem de mici,mama mereu l-a folosit la budinci,dar si la frigarui cu pui,la supe si la tocanite.
Nu-i putem compara aroma cu nimic altceva,este placuta si puternica si are o culoare incredibila.
Un sofran de calitate necesita doar o cantitate mica,aroma este foarte puternica si este bine sa-l adaugati la sfarsit. Sofranul folosit de noi este de foarte buna calitate,este sofran adevarat. Fiind atat de scump este posibil sa dati si peste cel contrafacut.

 

INGREDIENTE

  • 1/4 cana de perle de tapioca
  • 300 ml de lapte (sau mai mult daca inca nu sunt translucide si moi)
  • 1-2 linguri de zahar (dupa gust)
  • 2 linguri de apa de trandafiri
  • un varf de lingurita de sofran
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de tapioca cu sofran si apa de trandafiri:

Punem la fiert lapte cu tapioca si amestecam des,ca sa nu se lipeasca perlele intre ele sau pe oala. Adaugam zaharul. Mai completam cu lapte daca nu s-au fiert perlele.

Intr-un bol mic punem putina apa fierbinte si punem sofranul,lasam putin sa lase culoare si il adaugam in lapte,impreuna cu apa de trandafiri.

Turnam in pahare,lasam sa se raceasca si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de tapioca cu sofran si apa de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

T I M E A 1

06.12.2012, 13:05

sunt curioasa ce gust are

cati 1

06.12.2012, 17:02

ce bine arata

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

17.02.2013, 12:45

Frumoasa si tapioca ta

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Budinca de tapioca