Budinca din cornuri, cu visine

de mirela0911 in Prajituri, 27 Mar 2016 | 3425 vizualizari

 

Pentru ca se adunasera cateva cornuri din acelea pe care le primesc copiii la scoala, am zis sa fac ceva bun cu ele. A iesit o bunatate de budinca, usor crocanta deasupra si putin acrisoara de la visine si care s-a dovedit a fi prea putina. :D
 

 

INGREDIENTE

  • 4 cornuri
  • 400 ml lapte
  • 4-5 lg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 oua
  • 2 lg iaurt
  • 1 cana visine fara samburi (eu am avut puse in borcan pentru prajituri)
  • sirop de visine
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca din cornuri, cu visine:

Se pregateste un vas de ceramica uns bine cu unt.

Cornurile se taie cubulete mici (cornul taiat in patru pe lungime, apoi taiate cubulete). Se aseaza in tava. Deasupra se presara visinele.

Laptele se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat. Separat se bat ouale cu iaurtul. Se omogenizeaza dupa care se amesteca impreuna cu laptele. Se toarna peste cornurile din tava. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30-35 minute, pana incepe sa se rumeneasca deasupra.

Se scoate tava din cuptor, se stropeste deasupra cu siropul de visine (siropul in care au fost visinele la borcan), se lasa sa se raeasa usor apoi se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot folosi si visine din compot sau de la congelator.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca din cornuri, cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Gherca Daniela 1

27.03.2016, 22:33

Buna budinca!

Geanina87 1

28.03.2016, 12:17

mena29 1

30.03.2016, 22:14

Super buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din albusuri, cu visine