Bulion

de MIUTA in Bulion, 28 Sep 2011 | 7829 vizualizari

 

Anul acesta am facut foarte mult bulion.Aici va prezint reteta mea care cred eu ca e foarte buna.Fac si bulion simplu doar cu suc de rosii si sare dar cel mai mult fac acest bulion care mie imi place cel mai mult.
Am uitat sa fac poze la sticlele cu bulion in paturica in pat cald dar le-am pozat depozitate direct in beci.

 

INGREDIENTE

  • 20 kg rosii foarte bine coapte
  • sare
  • 500 g zahar
  • o legatura mare de telina
  • o legatura mare de patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulion:

Rosiile trebuie sa fie foarte bine coapte.

Se aleg rosiile foarte sanatoase,se spala bine si se pun la scurs de apa.

Se taie in patru si se dau prin masina speciala pentru ales cojile si semintele.

Se pun intr-o oala mare sub care am pus o tabla groasa de metal.Trebuie sa fiarba la foc mic.Se amesteca cu o lingura de lemn sa nu se lege de fundul cratitei.

Se pune in cratita legatura de telina si cea de patrunjel dar se lasa legate ca vor fi scoase la sfarsit.

Se pune o jumatate de kg de zahar (am pus eu la 20 kg rosii) si sare dupa gust.

Se fierbe pana scade de doua degete(cca o ora).

Se pune in sticle curate si se capseaza.

Se aseaza bulionul in paturi la caldura iar a doua zi se depoziteaza in beci.

E asa de gustos in orice mancare in care se pune bulion dar si langa un pahar de ginars(tuica) de prune.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

MIUTA 1

08.08.2012, 20:15

Nu se coc .Le speli bine cu apa rece,le lasi la scurs si sa se usuce,apoi le dai prin masina de stors rosii.

gabrielatonalt 1

15.08.2015, 21:30

bulionul se poate pune si in pet de plastic ?

MIUTA 1

30.08.2015, 17:16

Scuze Gabriela,deabia acum am vazut comentariul! Da,se poate pune doar ca se spune ca nu prea e sanatos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cum se face sucul de rosii