Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult
Urmariti reteta video si pregatiti si voi!!!
Pregatim foile astfel
- amestecam zaharul, uleiul, bulionul pana obtinem un sos spumos.
- amestecam bicarbonatul cu faina si cu un praf de sare
- incorporam faina in amestecul cu bulion, amestecand si framantand pana obtinem un aluat ce poate fi intins foaie
- impartim aluatul in 4 parti egale
- intindem cu sucitorul 4 foi subtiri, pe hartie de copt, si le coacem pe dosul tavii de la aragaz, cam 7-8 min
Dimensiunea foilor este de 30x40 cm.
Pregatim crema astfel
- amestecam apa cu laptele, un praf de sare, zaharul si grisul, si pe foc mic amestecam continuu pana grisul se fierbe si se ingroasa.
- dupa ce grisul a fiert se ia cratita de pe foc si se lasa putin sa se tempereze, apoi se adauga untul taiat cubulete, se freaca pana cand untul este incorporat
- adaugam esenta de rom
Asamblare
In tava de la aragaz asezam prima foaie coapta, jumatate din crema obtinuta, a doua foaie, nivelam tot gemul, a treia foaie, restul de crema, ultima foaie.
Se da la rece pana a doua zi cand poate fi portionata.
Se pudreaza cu zahar farin si se consuma cu cei dragi alaturi.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult