Burger de post

de Sylvia in Mancaruri de post, 25 Mar 2016 | 14500 vizualizari

 

 Va prezint un burger vegetarian usor de facut si pe care il puteti adapta la ce ingrediente aveti la indemana, in functie de sezon. Eu am pus in compozitie de data asta dovlecel, ceapa, ciuperci, naut si putin orez fiert dau se poate face cu orice legume legume calite si putina pasta de naut sau fasole boabe , care sa actioneze ca un liant intre legume. 

 

INGREDIENTE

  • ceapa
  • ciuperci
  • dovlecel
  • naut
  • orez fiert
  • ulei masline
  • paprika afumata
  • sare de mare bruta
  • piper proaspat macinat
  • coriandru pudra fulgi ardei iute
  • patrunjel verde
  • busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burger de post:

 Prepararea lui este foarte usoara, se maruntesc in viteza cu robotul sau cu o razatoare o ceapa mare alba si un dovlecel mare (eu am pus cel verde zuchinni ), 250 grame ciuperci. Se calesc cu o lingura de ulei de masline cu putina sare de mare si piper proaspat macinat timp de doar 3-4 minute. 

 Dupa cateva minute adaugam 2-3 linguri de pasta facut din fasole boabe mixata sau naut fiert (care va fi ca un liant ) si o lingura buna de paprika afumata, coriandru si fulgi de ardei iute.  Se adauga apoi 2-3 linguri de orez fiert, alegeti un orez care se lipeste, este  mai simplu de folosit. 

 La final am adaugat verdeturie maruntite mai grosier si aici puteti pune orice va convine ca gust, eu am pus patrunjel si busuioc dar merge orice verdeata. 

  Se modeleaza burgerii si se dau la cuptor la 190-210 grade pana se rumenesc bine pe ambele parti, se pot praji si in ulei dar asa sunt mai dietetici , vara ii puteti face la gratar. 

   Se pot consuma in chifle de burgeri sau ca atare cu o salata buna, eu am optat pentru salata cu avocado si ridichi, va doresc pofta buna ! 

TIPS-URI

1

Eu fierb mereu orez in cantitate mai mare si am un bol in frigider asa am mereu la indemana 2 linguri de orez fiert pentru o salata, o mancare de legume, orice..va ajuta sa economisiti timp si sa incropiti mereu ceva rapid de mancare .

Daca ti-a placut reteta noastra "Burger de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Burgeri de post