Buturugi

de mena29 in Prajituri, 22 Ian 2014 | 19551 vizualizari

 

Sunt atat de bune incat ar fi pacat sa nu le incercati.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru bezelele cu nuca:
  • 6 albusuri
  • 250 g zahar
  • 250 g nuca macinata
  • Ingrediente pentru crema:
  • 6 galbenusuri
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 200 g unt
  • Mai avem nevoie de aproximativ 100-150 g nuca macinata.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Buturugi:

Albusurile se mixeaza pana devin spuma,adaugam treptat zaharul. Adaugam nuca macinata si amestecam usor cu telul. Cu o lingurita luam si punem mici dramajoare de spuma intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Incingem cuptorul la 200 grade C dupa care mutam la 120 grade C si coacem bezelele pana se intaresc,aproximativ 20 minute. Ele devin usor aurii si ne vom da seama cand sunt gata. Le lasam sa se raceasca si pregatim crema.

Intr-un castron de inox sau yena mixam bine zaharul cu cele 6 galbenusuri dupa care punem vasul pe baie de abur si amestecam in continuare. Separat desfacem cacaua in 2-3 linguri de apa rece si o incalzim putin pe foc. Adaugam peste crema de galbenus cu zahar si amestecam pana se ingroase,aproximativ 15 minute. Lasam crema de ciocolata sa se raceasca. Mixam spumos untul dupa care adaugam treptat cate o lingura din crema de ciocolata.

Unim la varf bezelele cu crema si le tavalim prin nuca macinata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Buturugi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (53)

deliamoasa 1

03.03.2015, 08:46

In reteta nu este specificata cantitatea de unt folosita. . Daca puteti sa o treceti. Va multumesc.

mena29 1

03.03.2015, 11:22

deliamoasa,cantitatea de unt este trecuta la ingrediente.

deliamoasa 1

03.03.2015, 12:55

Multumesc .

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Greta Garbo