Cake Pops

de Luckycake in Prajituri, 4 Apr 2014 | 6838 vizualizari

 

Pregatiri pentru masa de Paste :) …un desert pe care copilul meu l-a indragit din prima clipa.Ne-am jucat in bucatarie: am facut pandispanul, am amestecat, am decorat.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 100 gr unt topit
  • 100 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 100 gr ciocolata neagra topita
  • 2 lg cacao
  • 200 gr faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 125 gr crema de branza
  • 100 gr ciocolata topita
  • Decor:
  • 200 gr ciocolata alba sau neagra
  • bomboane decor
  • bete( eu am folosit de frigarui)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cake Pops:

Ouale le batem cu un mixer impreuna cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul, cam 5 minute, adaugam untul topit , laptele caldut , amestecam bine apoi punem faina amestecata cu praful de copt si cacao, iar la urma ciocolata topita. Amestecam cu grija pana ciocolata s-a incorporat bine apoi o punem la copt intr-o tava tapepata cu hartie de copt (25/35) la 180 grade cam 30 -35 minute.

Lasam blatul sa se raceasca, apoi il sfarmam bine si adaugam ciocolata topita, si cate putin din crema de branza pana capata o consistenta pe care o putem modela. Modelam aluatul sub forma de oua ,nu foarte mari caci atunci sunt prea grele, le infigem in bat , cam pana la jumatate, le punem pe o tava si le dam la congelator cam 15- 20 minute pentru a se intari.

Intre timp pregatim glazura, adica topim ciocolata pe baie de aburi sau la microunde, si ne punem la indemana bilutele de ornat.Ciocolata trebuie sa fie calda , nu fierbinte deoarece atunci va curge prea tare. Daca topipti ciocolata alba puteti sa adaugati coloranti alimentari – rosu , verde, albastru (e optional), ciocolata trebuie pusa intr-un pahar nu foarte lat.

Scoatem de la congelator prajiturelele si pe rand le scufundam in ciocolata topita , le scoatem si le rotim putin cu batul,  pana vedem ca ciocolata s-a intarit putin si apoi presaram bombonelele colorate. Aveti nevoie de o bucata de polistiren sau o sita de bucatarie cu gauri mari intoarsa in jos, unde sa le lasam sa se raceasca complet.

Le putem pastra intru-un loc racoros, daca  mai raman  !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cake Pops" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

laura_n 1

05.04.2014, 17:09

excelente! si tare vesele!

Luckycake 1

05.04.2014, 20:12

Merci Laura

CretuValentina 1

02.06.2019, 12:18

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura pe bat