Calamar pane in cosulete de paine

de MyCookingLife in Fructe de mare, 24 Mar 2012 | 6576 vizualizari

 

Continui seria retetelor cu fructe de mare, printr-o reteta absolut delicioasa, de altfel, reteta mea preferata de inele de calamar!

 

INGREDIENTE

  • (nu stiu cantitatile)
  • 1 kg inele de calamar
  • lapte foarte rece
  • faina amestecata cu malai si praf de usturoi
  • pesmet amestecat cu chilli pudra
  • ou batut cu sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Calamar pane in cosulete de paine:

Se lasa inelele de calamar 15 minute in lapte, la frigider. Se dau prin faina, apoi prin ou si la final prin pesmet. Se prajesc in baie de ulei in mod normal. Eu am pus foarte putin ulei.  Noua ne plac cu lamaie sau cu tzatziki.

Chiflele se taie pe jumatate. Se apasa cu degetele ca sa se taseze bine miezul. Se ung cu unt pe ambele parti. Se pun in formele de briose. Daca se folosesc felii de paine se modeleaza pe forma tavii de briose. Se baga la cuptor pana se rumenesc si devin crocante.

Pe cat de simpla aceasta reteta, pe atat de gustoasa!

TIPS-URI

1

In loc de lapte se poate folosi iaurt - ies la fel de bune!

Daca ti-a placut reteta noastra "Calamar pane in cosulete de paine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

MyCookingLife 1

24.03.2012, 21:59

@ionela2682: Eu zic sa incepi cu reteta aceasta, daca vrei sa iti placa inelele de calamar! Sigur nu te va dezamagi gustul!

bucatarimcudiana 1

27.03.2012, 15:54

frumoasa prezentarea

Bia27 1

18.03.2013, 00:22

COMENTEAZA

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Creveti pane cu sos picant de rosii si ardei