Cannelloni cu brânză, sos de vanilie şi bezea.

de gaby_duceag in Dulciuri, 20 Ian 2013 | 9781 vizualizari

 

Aveam niste cannelloni pe care nu le voiam sarate ci dulci şi cu ce mergeau mai bine? Cu brânză, nu? Dar au nevoie şi de un sos, de vanilie să fie! Dar parcă şi ceva deasupra, no fi bun cu bezea? Şi încet, încet mi-am dat seama că e exact modul de preparare al clătitelor bănăţene, desertul meu preferat. Doar că mult mai simplu cu paste, însă la fel de bun ;).

 

INGREDIENTE

  • 12 bucăţi cannelloni

umplutură

  • 450 gr brânză de vaci
  • două ouă
  • 3 linguri zahăr (sau după gust)
  • o mână de stafide (opţional)
  • două linguri gris
  • coajă rasă de portocală
  • puţină sare
  • o linguriţă esentă rom

Sos

  • 3 gălbenuşuri
  • 200 ml smântână
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 2 linguri zahăr

Bezea

  • 3 albuşuri
  • 4 linguri zahăr tos
  • jumătate linguriţă oţet
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni cu brânză, sos de vanilie şi bezea.:

Pune într-o oală apă la fiert.

Când clocoteşte pune pastele şi le fierbe fix 2 minute.

Le scurgi bine şi le laşi să se răcorească.

Între timp prepară umplutura amestecănd toate ingredientele. Dacă e prea moale brânza mai poţi adăuga gris.

Unge un vas cu unt.

Umple fiecare cannelloni cu brânză cu ajutorul unei linguriţe.

Aşează-le în tava unsă, unul lângă altul.

Amestecă ingredientele pentru sos şi toarnă peste paste.

Preîncălzeşte cuptorul.

Între timp prepară bezeaua mixând spumă albuşurile. Adaugă în ploaie zahărul , adaugă oţetul şi mixează până obţii o compozitie fermă, lucioasă şi zahărul e diluat.

Aseaz-o uniform în tavă şi bagă la cuptor la foc mediu până se rumeneşte frumos.

E bună şi caldă şi rece. Eu am tăiat-o fierbinte.

Poftă bună.

TIPS-URI

1

reteta poate fi preparata si cu alt tip de paste, nu neaparat cannelloni

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni cu brânză, sos de vanilie şi bezea." nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata alba si caise confiate