Caras prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi

de susu in Crap / Caras, 1 Ian 2011 | 10832 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Caras sau alt peste
  • Malai
  • Usturoi
  • Ulei pentru prajit
  • 1 galbenus
  • faina

Condimente :

  • cimbru,
  • piper,
  • boia,
  • vegeta,
  • oregano etc
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caras prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi:

Eu pregatesc pestele cu o zi inainte. Il curat de solzi, intestine si urechi apoi il spal sub jet de apa rece dar nu foarte mult. Il sterg cu un prosop curat de bucatarie dupa care il condimentez bine pe toate partile. Ca sa se prinda ingredientele mai bine il puteti unge cu putin ulei de masline. Se introduce la frigider pana a doua zi cand il preparam. Se face un mujdei din usturoi : se freaca usturoiul pisat la mojar cu putina vegeta si galbenus. Adaugam treptat cate putin ulei de masline si frecam energic. Se pune apa cu sare intr-un ciaun si se pune malai in ploaie. Daca vreti sa fiti sigura de reusita mamaligii, sa nu iasa cocoloase, puteti pune malaiul de la inceput cat este apa rece, tot in ploaie. Eu pun din ochi malaiul. Se amesteca tot timpul in ea. Daca nu este fiarta si ii mai trebuie apa adaugati doar apa calda. Dam pestele prin putina faina si il scuturam de surplus. Se prajeste intreg in ulei bine incins astfel se va face uniform si carnea nu se va arde. Se tine cateva minute pe o parte dupa care se intoarce pe cealalta. .

Daca ti-a placut reteta noastra "Caras prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

mamaieelena 1

04.01.2011, 00:03

gustos si dulce

Rose90Daisy 1

05.02.2011, 17:48

cred ca e foarte gustos !!!!
si arata foarte bine

Angusy 1

05.06.2013, 13:02

Ideal....foarte gustos....delicios!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Crap umplut cu garnitura de cartofi