Saramura de crap a la Sulina

de Ksenya in Crap / Caras, 30 Aug 2018 | 5771 vizualizari

 

 
Reteta  v-o aduc din Sulina, cea mai buna saramura mancata de mine vreodata. Acu', nu stiu, ori imi era foame, ori ca-mi place mult pestele sau gazda era priceputa de a facut asa o bunatate. Multumesc Liudmilei de reteta si de tips.
Ingredientele de mai jos sunt pentru o portie generoasa de saramura dedicata celor care nu mananca nimic toata ziua si se pastreaza pentru ceva sublim. :)

 

INGREDIENTE

  • 700 grame crap captura
  • 2 ardei grasi galbeni
  • 2 rosii bine coapte de gradina
  • o crenguta cimbru
  • ardei iute cat va place
  • 2 catei usturoi romanesc
  • piper dupa gust
  • sare dupa gust
  • 1 lingura votca
  • 100 ml stoc de supa de peste
  • verdeata de care va place
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de crap a la Sulina:

 

Crapul se spala, se curata de solzi, se fileteaza, se scot oasele cu ajutorul unei pensete, se sareaza si se adauga piper si o lingura de votca, se lasa la marinat de cu seara inante de preparare sau minim 2 ore.

Se incinge gratarul, se pune bucata de crap pe gratar, se tine cate 5 minute pe ambele parti (10 minute).

Tot atunci se pun pe gratar rosiile, ardeii galbeni si ardeii iuti. 

 Pestele se scoate si se pune intr-o oala acoperita cu capac.

Separat, in alta oala, se toaca rosiile coapte pe gratar curatate de pielita, ardeiii la fel copti si curatati si ei de pielite si seminte si tocati grosier, ardei iuti doar ii coacem, ii vom servi intregi. Se adauga supa de peste, sare, piper, cimbrul si usturoiul zdrobit.

 Se lasa 5 minute sa fiarba la foc mic, se mai sareaza si pipereaza dupa gust, la sfarsit se adauga cimbrul.

Crapul facut la gratar se scoate pielita si se toarna deasupra sararamura, se da in clocot 2 minute ca ingredientele sa "imprieteneasca ". Se adauga verdeata aleasa, fie ea si patrunjel, leustean, marar sau frunze coriandru... important sa va satisfaceti papilile gustative :) Alaturi de ardeii iuti copti.

 Se serveste cu mamaliguta taiata cu ata sau cu cartofi intregi fierti si stropiti cu ulei si presarat cu patrunjel sau marar alaturi, cu un pahar de vin alb rece de care va place.

 Pofta buna!

TIPS-URI

1

Pentru a avea un echilibru perfect, folositi ardeii grasi galbeni, astfel va fi un gust echilibrat intre rosii si ardei. Nici cei verzi si nici cei rosii nu au puterea de a echilibra saramura.

2

Cei care prefera saramura picanta, puteti adauga un ardei iute de gradina pentru un gust si un parfum aparte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de crap a la Sulina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Crap la gratar cu sos de usturoi