Carne de pui in saramura

de anisoara in Pui, 7 Iul 2010 | 11497 vizualizari

 

O reteta , care cere minimum din timpul de preparare si e gustoasa la nebunie. Va asigur. Pe caldurile acestea, nu-ti este prea a manca,mai mult fructe, mai mult legume, salate, dar la un moment dat, simti, ca doresti ceva foarte gustos si caloric. Acesta reteta e pe gustul si pofta tuturor

 

INGREDIENTE

  • 0.5 kg de carne de pasare 
  • sare,
  • piper negru 
  • ulei de prajit
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 rosii
  • marar sarat sau proaspat
  • otet alb de masa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de pui in saramura:

Pasarea se taie in bucati , se spala si se usuca fiecare bucata de carne. Tigaia de otel ( gratar) se incinge foarte bine timp de 3-4 minute cu ulei la un foc mare. Se aranjeaza cu mare atentie bucatile de carne , pt ca sa nu va frigeti de la uleiul incins si se prajesc pe o parte si alta, cate 3-4 minute la foc mijlociu.

In momentul  cand ati intors bucatile de carne pe parte cealalta, se condimenteaza cu sare si piper, se adauga 50 ml de apa , in care a fost adaugat un catel de usturoi pisat si o lingura de otet.Se pune capacul si se prajesc acele 3-4 minute , care am spus mai sus. Aparte, se dau prin razatoare 2 rosii mai mari, se pìseaza tot usturoiul si se adauga in rosii, se mai adauga o lingurita de otet de masa alb cu 2 linguri de apa, mararul tocat si totul se amesteca . Se toarna toata acesta saramura pestre carnea prajita si se pune capacul.Focul e stins. Fiti atenti la procentul de otet.

Se lasa pentru 10 minute sa se marineze. Se serveste la masa cu mamaliga sau paine proaspata. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de pui in saramura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

ela 1

09.07.2010, 00:03

offff,Anisoara amintirile astea demult uitate.... nici eu nu am mai fost la tara de 22ani,de cand a murit bunicul meu si bunica s-a mutat la noi,de curand a murit si ea

nadina73 1

17.07.2010, 17:59

si eu vreau 5 furcu

adry88 1

23.05.2011, 11:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu rosii si mozzarella