Cartofi condimentati si lipie cu usturoi

de aalliinnaa07 in Mancaruri de post, 28 Apr 2012 | 6885 vizualizari

 

INGREDIENTE

Lipie:

  • 700g faina
  • 1 ceasca ulei
  • 1 lingurita zahar
  • apa
  • catei de usturoi si frunze de usturoi verde
  • unt topit
  • drojdie proaspata cat o nuca

Cartofi:

  • 6 cartofi
  • condimente(catei de usturoi,chimen,piper,sare)
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi condimentati si lipie cu usturoi:

Lipie;

Faina cernuta se pune intr-un castron se adauga o jumatate de lingurita de sare apoi drojdia pe care am dizolvat-o cu ajutorul zaharului. Incepem sa framantam adaugand apa calduta putin cate putin pana ce se incorporeaza toata faina si obtinem un aluat cu o consistenta elastica. La sfarsit adaugam uleiul si framantam bine pana ce aluatul nu se mai prinde  de mana.

Il impartim in bucati egale, le rotunjim dupa care fara a fi lasate la crescut le intindem in foaie rotunda si punem pe fiecare lipie pe o parte catei de usturoi taiati marunt si frunze de usturoi verde taiate marunt si le coacem intr-o tigaie de teflon .Prima data se coace partea cu usturoiul,apoi partea cealalta pana se rumenesc ambele parti.Dupa ce sunt gata lipiile se ung cu o pensula inmoiata in unt topit.

Cartofii:

Cartofii se curata,spala si se taie bucati.Se condimenteaza cu usturoiul taiat marunt,chimen,piper,sare si se pun intr-o tava unsa cu ulei.Tava se acopera cu folie de aluminiu si se lasa la cuptor timp de 30 min.Dupa 30 min se scoate tava din cuptor,se ia folia si se mai baga la cuptor pana se rumenesc cartofii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi condimentati si lipie cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!