Cartofi dulci umpluti cu mazare si bacon

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 10 Mai 2018 | 2076 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi dulci de marime medie
  • ulei
  • 200 grame bacon
  • 1 ceapa rosie
  • 2 crengute rozmarin
  • 150 grame mazare
  • 150 grame branza maturata (eu am folosit Gouda; se poate inlocui cu cascaval)
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi dulci umpluti cu mazare si bacon:

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.

Carofii se spala bine, se taie in jumatate longitudinal si se fierb in apa cu sare 10-12 minute, pana cand sunt fierti complet. Se lasa putin la racit, apoi se indeparteaza pulpa cu grija, folosind o lingurita, astfel incat coaja sa ramana intreaga. 

Baconul se taie cuburi, ceapa se taie julienne, se indeparteaza fruzele de rozmarin de pe crengute si se rade branza.

Intre timp, se incalzeste o lingura de ulei intr-o tigaie si se adauga baconul care se prajeste, la foc mediu, pana devine crocant. Se tranfera pe prosoape de hartie. 

In grasimea ramasa in tigaie, se soteaza ceapa 5 minute, apoi se adauga rozmarinul si mazarea. Se calesc cateva minute. 

Intre timp, se taie pulpa cartofilor dulci in cuburi si se adauga in tigaie. Se lasa cateva minute, apoi se adauga baconul si jumatate din cantitatea de branza. Se indeparteaza de pe foc. Cu mixul obtinut, se umplu cojile de cartofi, apoi se presara restul de branza deasupra. 

Se tranfera pe o tava unsa cu ulei si se coc in cuptor cateva minute, pana cand branza s-a topit si devine usor aurie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi dulci umpluti cu mazare si bacon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi cu carnati si bacon