Cartofi gratinati cu smantana, cascaval si ceapa

de mihaelar63 in Mancaruri de legume, 1 Feb 2021 | 3455 vizualizari

 

  Acesta reteta este inspirata din bucatria ungureasca . Am invatat reteta de la un frate al meu , gurmand si bun bucatar , care a trait o perioada in zona Bihorului .
Prima data mi-a parut ciudata reteta , ma gandeam ca seamana cu cartofii frantuzesti . Odata pregatiti , acesti cartofi , au trecut in topul preferintelor noastre .
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi fierti si curatati
  • 300 ml smantana
  • 200 gr cascaval afumat
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • piper negru macinat
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati cu smantana, cascaval si ceapa:

  1. Ceapa curatata se taie pestisori si se soteaza usor in ulei .
  2. Adugati cartofii taiati rondele .
  3. Lasati sa se imprieteneasca 5 minute si trageti tigaia de pe foc .
  4. Turnati deasupra smantana . Condimentati cu sare ,piper si omogenizati .
  5. Dupa ce amestecul s-a racit se adauga 2 oua batute spuma si se amesteca usor .
  6. Transferati compozitia intr-un vas ceramic si razuoti pe deasupra cascavalul afumat .
  7. Gratiati amestecul la cuptor pana prinde o culoare frumoasa .
  8. Daca doriti folositi acesti cartofi gratinati ca si garnitura sau adugati sunca sau carnaciori si il serviti ca fel principal .
  9. Noi i-am servit alaturi de snitele si de castraveti in saramura !!!
  10. Pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Daca doriti folositi acesti cartofi gratinati ca si garnitura sau adugati sunca sau carnaciori si il serviti ca fel principal .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati cu smantana, cascaval si ceapa" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi Dauphinoise