Cartofi la cuptor cu mujdei de praz

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 9 Iun 2014 | 3969 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 1 ou
  • 100 ml ulei
  • 30 gr. seminte de susan
  • 1 varf de cutit turmeric
  • sare si piper dupa gust
  • fulgi chili dupa gust
  • marar deshidratat
  • 2 fire tinere de praz
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor cu mujdei de praz:

Curatam, spalam si taiem cartofii rondele.

Asezam cartofii intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Presaram sare, fulgi de chili si piper dupa gust.

Batem oul cu putina sare, cu praful de turmeric, adaugam in fir subtire uleiul, obtinem un fel de maioneza mai lichida.

Adaugam semintele de susan si mararul, apoi turnam amestecul peste cartofi si amestecam foarte bine sa se imbrace toti cartofii in amestec de ou.

Dam tava la cuptor la temperatura de 180 grade pana devin cartofii aurii.

Intre timp spalam prazul, il taiem bucatele si il pisam in mojar cu putina sare. La final mai adaugam 5-6 linguri de apa rece.

Servim cartofii fierbinti cu mujdei de praz.

Sunt absolut  deliciosi...

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor cu mujdei de praz" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi la capac