Cartofi prajiti ´ aurii

de anisoara in Mancaruri de post, 9 Iul 2010 | 23035 vizualizari

 

O reteta simpla , foarte simpla, asa zicem toti.. Dar ce facem cu incepatorii, care vor sa cunoasca , cum se prajesc cartofii? Va urma reteta , pas cu pas.

 

INGREDIENTE

  • cartof
  • ulei de masline
  • un catel de usturoi
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi prajiti ´ aurii:

Se spala cartofii si se curata de coaja. Se usuca bine cu un servetel de bucatarie. Se taie in feliute de  marimea dorita. Tigaie cu  fundul gros, este de dorit de otel, pentru ca mentine  o temperatura mai inalta si constanta, se incalzeste cu mai mult ulei la o temperatura mai inalta. Se toarna o parte de cartofi in ea si se prajesc timp de 5-7 minute,  amestecand  mereu cartofii cu o lingura de lemn pana se rumenesc la un foc domol.

 Cartofii prajiti se scot atent cu o lingura lata, cu gauri, din tigaie si se aranjeaza pe un servetel de hartie de bucatarie sa se imbibe uleiul din ei. Se sareaza  putin cu sare mare. Se procedeaza la fel cu alta cantitate de cartofi cruzi. In cazul in care folositi ulei de masline, este de dorit  sa prajiti cartofii cu un catel de usturoi , pus in uleiul incins. In acest mod   dispare mirosul accentuat al uleiului.

 Cartofii devin  crocanti si aurii la culoare,pot fi serviti. Dupa o perioada , cartofii isi pierd gustul crocant. Se servesc  la masa alaturi de o bucata de carne , facuta la gratar, de alte bucate din carne preparate la tigaie, cu diferite legume proaspete sau preparate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi prajiti ´ aurii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

anisoara 1

09.07.2010, 18:30

Rivca, sa stii cu nu este o deosebire mare, numai ca e necesar sa prajesti cartofii cu un usturoi in ulei, pentru ca sa dispara gustul accentuat al uleiului de masline.

anisoara 1

09.07.2010, 18:31

Julie si Mihaiela, Lay

adry88 1

23.05.2011, 11:30

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi cu marar trasi la tigaie