Cascaval de casa

de _Alina_ in Aperitive / Garnituri, 17 Mai 2013 | 33931 vizualizari

 

Cascavalul este fabricat prin tehnologia oparirii casului maturat obtinut din diverse tipuri de lapte: de oaie, de vaca sau amestec. Oparirea casului in apa are loc la o temperatura ce variaza intre 72-80°C. Dupa procesul de sarare, acesta se lasa la maturat in anumite conditii.

 

INGREDIENTE

  • 9.5 l lapte nepasteurizat
  • 2 ml cheag
  • 1.5 - 2 l apa
  • 1 lgt sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cascaval de casa:

1. Punem laptele la incalzit, cand ajunge la temperatura de 35-37°C oprim focul, adaugam cheagul amestecam si-l lasam sa actioneze.

2. Taiem coagulul pe verticala, cu un cutit, mai lasam 10 min sa se odihneasca.

3. Scoatem coagulul si il pune intr-o sedila la scurs 12-24 ore. In momentul acesta am obtinut casul de vaci, care se poate consuma asa. ;) 

4. Punem apa la infierbantat (sa nu depaseasca 80°C, in caz ca a dat in fiert puneti apa rece), taiem casul in felii mici apoi il punem in apa fierbinte.

5. Imediat ce l-am pus in apa incepem sa-l invartim cu ajutorul a doua linguri de lemn, pana cand devine elastic (procedeul acesta poate dura 5-10 min) si il puteti intinde ca in imagini.

6. Il punem intr-o forma unsa cu putin ulei si il lasam 12-24 ore la temperatura camerei.
 7. Il scoatem din forma, iar inainte de a-l infolia si baga la frigider il "imbracam" in sare. Sarea o puteti adauga si in timpul procesului de oparire, sau chiar inainte de a-l pune in forma. 

   Nota!

1. Conditiile de maturare a cascavalului sunt diferite in functie de tipul de cascaval. De regula, este pus in camere/beciuri fara umiditate si lasat sa se matureze cateva saptamani/luni.  
2. Exista mai multe tipuri de cheag: sub forma de pudra, tablete sau lichid. In functie de produsul ales cititi instructiunile si adaptati la cantitatea de lapte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cascaval de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

_Alina_ 1

18.05.2013, 07:42

Va multumesc! & everyone.

_Alina_ 1

18.05.2013, 07:43

Dia, ma gandeam ca s-ar putea sa va induc in eroare...

mamaieelena 1

21.05.2013, 17:22

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cascaval afumat de casa