Castraveti bulgaresti reteta

de mihaelar63 in Muraturi, 1 Oct 2014 | 9767 vizualizari

 

Castraveti bulgaresti reteta
Reteta aceasta de castraveti cu gust echilibrat dulce -acrisor este preferata la noi in familie .

 

INGREDIENTE

  • 5 Kg castraveti + 5 linguri sare mare neiodata
  • 2.5 l apa
  • 2.5 linguri sare mare neiodata ptr. muraturi
  • 500 ml otet din vin de 9 grade
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri piper boabe
  • 2 linguri mustar boabe
  • 2 cepe rosii
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1 caciulie usturoi
  • 1 legatura hrean
  • foi de dafin
  • marar uscat
  • cimbru uscat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti bulgaresti reteta:

  1. Castraveti se spala si se taie usor la capete . Se oparesc cu apa clocotita in care ati pus cate o lingura de sare / litru apa . Prin taiere se elimina eventualele capete amare si lichidul sarat  va fi mai bine  absorbit de catre castravete .
  2. Lasati castravetii in saramura pana a doua zi .Scurgeti lichidul de pe ei si repetati operatiunea .
  3. Pregatiti borcanele prin spalare temeinica cu apa si detergent pentru vesela . Limpeziti foarte bine .Capacele se pot steriliza prin fierbere .
  4. Curatati legumele si feliati ceapa , telina ,morcovii si hreanul .
  5. Puneti  la fiert apa , sarea ,otetul ,mirodeniile , mararul si cimbrul .
  6. Pe fundul fiecarui borcan puneti cate o crenguta de cimbru si una de marar.
  7. Claditi castravetii si aveti grija ca in fiecare borcan sa fie cateva feliute de morcov, ceapa ,hrean , usturoi +foaie de dafin.
  8. Turnati zeama fierbinte peste castraveti si capaciti borcanele .
  9. Eu am dunstuit pentru siguranta [ sa stea ] cate 30 minute punand borcanele intr-o tava cu apa , la cuptor .
  10. Am obtinut 11 borcane de 820gr cu castraveti bulgaresti .

TIPS-URI

1

Am folosit putina zeama pentru ca am indesat bine castravetii si probabil ca acestia nu au mai absorbit zeama multa din cauza ca au fost tinuti in saramura .

2

Pastrati muraturile la loc rece in camara racoroasa , balcon sau pivnita/beci .

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti bulgaresti reteta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

diaconta 1

01.10.2014, 19:18

Asa-i punem si noi mereu castravetii

Rocsi 1

01.10.2014, 20:55

Harnicuto!

Valclaudia 1

02.10.2014, 06:47

ce buni or fi la iarna....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Castraveti bulgaresti reteta